CO2, ook wel koolstofdioxide, is een kleur- en geurloos gas dat mensen uitademen. En ook al is dit een kleine hoeveelheid, een hoge CO2 waarde heeft wel degelijk gevolgen voor onze gezondheid. De oplossing? Meten is weten. Lees even verder en we vertellen je alles.

Wat is CO2 precies?

Laten we bij het begin beginnen. CO2 is van nature aanwezig in de atmosfeer. De hoeveelheid is in de laatste jaren extreem toegenomen. Hoe dat komt? Vooral door de verbranding van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas. CO2 is een broeikasgas. Sterker nog: het is het voornaamste broeikasgas. Doordat deze hoeveelheid zó hard is toegenomen, verandert het klimaat. En dit heeft ook invloed op onze gezondheid. Reden genoeg dus, om de uitstoot flink omlaag te brengen. En graag snel ’n beetje.

CO2 compensatie: meten is weten

Het is belangrijk dat ruimten waar meerdere personen lange tijd aanwezig zijn goed geventileerd worden. Wanneer de CO2 waarde in de ruimte te hoog is, krijgen de hersenen te weinig zuurstof binnen. Dit leidt tot hoofdpijn, slechte concentratie en een snellere verspreiding van virussen. Kortom: teveel CO2 creëert een ongezond leefklimaat.

CO2 voetafdruk verkleinen

Om een gezond leefklimaat te bevorderen, is een CO2 sensor een uitstekende oplossing. Hiermee wordt de luchtkwaliteit gemeten. Hoe dat precies werkt? Een CO2 meter slaat alarm wanneer er een gevaarlijk hoge concentratie in de ruimte aanwezig is. Hier kan vervolgens actie op ondernomen worden.

PPM waarden

Een CO2 meter geeft een nauwkeurige aanduiding van de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht. Dit wordt aangeduid in parts per million (PPM).

  • 450 – 800 PPM: de ruimte is goed geventileerd.
  • 800 – 1200 PPM: een slecht geventileerde en drukke ruimte.
  • 1200 – 2000 PPM: door de grote hoeveelheid CO2 krijgen de hersenen minder zuurstof dan gewenst. Gezondheidsklachten zijn niet ondenkbaar.

De beste CO2 meter

Onze Durag Analyzer is een uitstekende meter om de CO2 waarde in de lucht continu te meten. Met deze essentiële procesinformatie voorkom je niet alleen een te hoge waarde. Het rendement van de installatie wordt ook nog eens verbeterd. Het resultaat? Een hogere winst en een schoner milieu. En dat is niet alles. Deze CO2 meter beschikt over nóg meer voordelen. Komen ze.

  • Geen zero en spandrift
  • Complete voorgecalibreerde infrarood meter
  • Snelle responstijd met lagedruk sampling
  • Hoog selectief
  • Laag detectielimiet

CO2 meter kopen

Een CO2 meter kopen? Je bent bij Multi Instruments aan het juiste adres. Onze CO2 sensor is uitstekend voor een nauwkeurige meting. Meer weten? Neem contact met ons op. We adviseren je graag.