Gasdetectie. Ofwel: een verschil of hoeveelheid zuurstof, gassen en/of dampen in de lucht bepalen. Deze gassen en dampen kunnen zowel giftig als brandbaar zijn. Heel belangrijk dus, om ze te meten. Onze gasdetectie apparatuur waarschuwt je vroegtijdig voor dreigend gevaar zodat je binnen no-time inspeelt op de veranderende situatie. We vertellen je er alles over. Lees je mee?

Stationaire vs draagbare gasdetectie

Binnen de gasdetectie onderscheiden we twee soorten apparatuur: draagbaar en stationair. Beiden hebben zo hun eigen kenmerken. Mobiele gasdetectie neem je gemakkelijk mee, het is relatief goedkoop en je meet altijd op de plek waar de persoon die de detectie draagt zich bevindt. Stationaire gasdetectie geeft een alarm bij een onveilige situatie. Dit kan door meerdere mensen worden opgemerkt, ook als zij zich ver van elkaar bevinden. Daarnaast geeft het systeem aan dat er sprake is van een onveilige situatie voordat je de ruimte betreedt én kan het kleppen en luiken aansturen.

Gasdetectie apparatuur voor elke toepassing

Onze apparatuur van het toonaangevende merk Steuma zorgt voor een betrouwbare en nauwkeurige meting van verschillende stoffen, gassen en dampen. Ze zijn geschikt voor plekken van A tot Z. Denk aan productiebedrijven en laboratoria, maar ook aan energiecentrales en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Eén ding is zeker: we hebben altijd een geschikte oplossing voor jouw toepassing.

Gasdetectie voor alle soorten gassen

Onze gasdetectie apparatuur is niet alleen geschikt voor allerlei soorten toepassingen. Oók voor alle soorten gassen. Onze gasdetectoren zijn hierbij te verdelen in standaard detectoren voor industrieel gebruik, ATEX/IECEx detectoren en infrarood detectoren. Geschikt voor onder meer de volgende gassen.

Voordelen van onze apparatuur

Onze gasdetectie apparatuur voldoet aan de hoogste eisen. Dat brengt nogal wat voordelen met zich mee. We sommen ze voor je op.

  • Zeer betrouwbaar
  • Altijd bruikbaar, ook tijdens standaard onderhoud en controle
  • Eenvoudig in gebruik en te koppelen aan andere systemen
  • Gemakkelijk aan te passen en uit te breiden aan nieuwe omstandigheden
  • Onderhoudsarm en robuust
  • Compact
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Welke gasdetectie meter heb ik nodig?

Een vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld. Over het algemeen zijn daar geen duidelijke richtlijnen voor. Een goed advies is belangrijk. Goed nieuws. Laat dat nou nét een van onze sterktes zijn. Met jarenlange ervaring adviseren wij je graag. Neem gerust contact met ons op.