Tijd en geld besparen? Maak gebruik van een in line pH-meting. Deze meting biedt grote voordelen ten opzichte van een veld of laboratorium meting. Het is nauwkeuriger, efficiënter én in line pH-metingen gaan langer mee. Benieuwd? Lees even verder.

In line vs. offline

De juiste pH-waarde is essentieel voor onze gezondheid. Dat weet jij als geen ander. Er zijn regelmatig metingen nodig bij de zuivering van water. Veel van die pH-metingen worden in een laboratorium uitgevoerd. Echter kost dit veel tijd en is het niet altijd actueel. Tijd voor een beter alternatief: een in line pH-meter.

Het grote verschil met een veld of laboratorium meting is dat een in line pH-meter 24/7 zijn werk doet. De meetwaarden worden gebruikt om een proces optimaal bij te regelen. Op die manier ben je gegarandeerd van een betrouwbare procesbesturing. We praten je bij over de voordelen.

1. In line pH-metingen zijn nauwkeuriger dan ooit

Het doel van pH-metingen is procesbesturing. Voor een correcte besturing dienen de metingen nauwkeurig te zijn. Een pH-meting die slechts één procent hoger is dan de werkelijke waarde zorgt al voor negatieve gevolgen. Er moeten namelijk veel kostbare chemische stoffen worden toegediend om de situatie te corrigeren. Het verlaagt zelfs de productkwaliteit én beschadigt soms verwerkingsapparatuur.

Een in line pH-meter meet de waarde continu. Hierdoor is de meting nauwkeuriger dan ooit. Dit scheelt je een hoge kostenpost met onnodige uitgaven.

2. De meters zijn bestand tegen hoge temperaturen

Een pH-meting in het lab brengt geregeld problemen met zich mee. Dit heeft voornamelijk te maken met de sampletemperatuur. Samples uit hete processen worden soms pas gemeten wanneer ze zijn afgekoeld. Zoals gezegd is het belangrijk dat pH-metingen nauwkeurig zijn. Hiervoor moet de procestemperatuur bekend zijn. De waarden van een pH-elektrode veranderen namelijk op basis van de pH en de temperatuur. In line pH-meters zijn voorzien van een temperatuursensor. Ze zijn bestand tegen temperaturen tot 130 °C. Veelzijdig én accuraat.

3. Een line pH-meter gaat langer mee

En dat komt doordat ze voorzien zijn van een aantal fantastische eigenschappen:

  • Ze hebben een extreem groot diafragma oppervlak tegen vervuiling en vertraging
  • De meters zijn bestand tegen hoge druk tot 16 bar
  • Ze beschikken over meerdere ion trappen tegen het binnendringen van vervuilende componenten
  • De meters reageren razendsnel op temperatuurveranderingen

4. Lage onderhoudskosten

In een productieproces zijn de omstandigheden vaak ongunstig én onvoorspelbaar. Hierdoor heeft de pH-meter sneller onderhoud nodig. Soms al na enkele weken!

Onze in line pH-meter is daarentegen volledig voorspelbaar. Je ziet precies wanneer de meter onderhoud nodig heeft of vervangen moet worden. Vervanging zelfs tot op de dag nauwkeurig. Dit scheelt enorm in kosten. Onze meters werken soms in vuile processen 10 maanden zonder onderhoud door. Tel uit je winst.

Aan de slag met een in line pH-meter?

Goede keuze. Onze Hamilton Memosens is een uitstekend voor een foutloze pH-meting. De meter geeft uitgebreide informatie over de status. Nauwkeuriger wordt het niet. Goedkoper ook niet.

Meer weten? Neem contact met ons op.