Luchtemissiemetingen spelen een grote rol bij monitoring. De uitvoering blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn. Geen zorgen: Multi Instruments staat voor je klaar. In dit artikel gaan we dieper in op isokinetische monstername. Perfect voor betrouwbare en nauwkeurige gegevens van een torenhoge kwaliteit. Benieuwd? Lees even verder.

Soorten bemonsteringsmethoden

First things first. Er zijn verschillende soorten bemonsteringsmethoden van elkaar te onderscheiden. De bekendste zijn:

  1. Puntbemonstering
  2. Traversebemonstering
  3. Lijnbemonstering
  4. Netwerkbemonstering
  5. Isokinetische monstername

Hoe werkt isokinetische monstername?

Die laatste soort lichten we graag nader toe. Als een monster van stof- en/of gasvormige componenten eventueel in combinatie met vloeistofdeeltjes uit een rookgasstroom wordt genomen, is het belangrijk dat de bemonstering isokinetisch plaatsvindt. Hoe dat werkt? Bij isokinetische monstername zijn de snelheid en richting van het gas in de monsternameopening gelijk aan de stroomsnelheid en richting van het emissiekanaal. Hierbij mag de stroomrichting 15° afwijken ten opzichte van de lengteas van het emissiekanaal.

Het beste isokinetische monstername systeem

Dat moet de EmiTest Iso van Tecora zijn. Deze (automatisch) isokinetische monstername sampler garandeert namelijk betrouwbare en nauwkeurige informatie van een hoge kwaliteit. De EmiTest Iso is uitgerust met elektronica van industriële klasse. De gegevens worden opgeslagen op een onafhankelijk en beveiligd geheugen. Zo voorkom je gegevensverlies. Daarnaast is dit isokinetische monstername systeem voorzien van een interne watersensor. De functie? Wanneer er een vloeistof gedetecteerd wordt, stopt de pomp. Zo voorkom je dat het systeem gevuld wordt met vocht en bescherm je gevoelige onderdelen.

Isokinetische monstername blijft innoveren

Eén van de belangrijkste innovaties van de EmiTest Iso is de sondemodule. Deze wordt direct op de meetlans óf op een vast punt bevestigd. De sondemodule beheert zaken zoals de sensoren voor de snelheidsmeting, temperatuurregeling van een eventuele verwarmde monstername lans en een hoekmeting. En dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Een betere nauwkeurigheid van de drukverschilmeting en een lichtere voedingskabel, bijvoorbeeld. Dankzij deze module hoeft de EmiTest Iso ook niet in de directe omgeving van het meetpunt te staan.

Eigenschappen van de EmiTest Iso

De voordelen zijn duidelijk. Maar dat is niet alles. De EmiTest Iso beschikt namelijk over nóg meer mooie eigenschappen. We sommen er een aantal voor je op.

  • De sampler is voorzien van drie modussen: snelheidsmeting, manuele-isokinetische bemonstering, automatisch-isokinetische bemonstering en constante stroombemonstering (constant flow).
  • Alle sensoren kunnen op vijf punten worden gekalibreerd. Het resultaat? Optimale datakwaliteit.
  • Kalibratierapporten en de sensortestmodus met resultaten worden geregistreerd en opgeslagen in het geheugen.
  • De isokinetische monstername sampler van Tecora is voorzien van een lektestmenu, wervelhoek- en wandfactormeting en stagnatie controle.
  • De EmiTest is uitgerust met een complete bibliotheek. Deze bibliotheek biedt de mogelijkheid om alle meetlocaties, gebruikte pilots etc. op te slaan. Dit heeft als resultaat dat repeterende metingen gemakkelijk en snel kunnen worden uitgevoerd. Bovendien is deze set compatible met alle lansen uit de eerdere series.

Aan de slag met isokinetische monstername?

Multi Instruments is je exclusieve partner. Wij zijn je graag van dienst met de samplers en alle toebehoren van het merk Tecora. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag.