CEMS systemen op basis van FTIR technologie

Van een klant in België hebben wij een prachtige opdracht ontvangen. Het gaat om het leveren van twee CEMS systemen op basis van FTIR technologie. Dat houdt in dat we volledig geklimatiseerde analyserhuisjes plaatsen met alles er op en eraan. We praten je bij.

De scope

Zoals we zeiden gaan we twee volledig geklimatiseerde analyserhuisjes bouwen. In deze huisjes plaatsen we SICK MCS100FT voor de analyse van NO,NO2, CO, CO2, CxHy, O2, H2O, NH3, HF, HCL en SO2. Daarnaast plaatsen we een analyser om totaal Hg te meten. Hg wordt gemeten met een Mercem300Z die op basis van het Zeeman principe de analyses uitvoert.

Het Zeeman principe
Het zeemaneffect is het natuurkundige verschijnsel dat spectraallijnen van een atoom dat vanuit een aangeslagen toestand licht uitzendt, worden opgesplitst in aanwezigheid van een sterk magnetisch veld. Het externe magnetische veld heeft tot gevolg dat de twee mogelijke spintoestanden van het elektron in energie gaan verschillen: met het externe veld mee gericht of ertegen in. – Bron: Wikipedia

 

In de schoorsteen plaatsen we:

– Een Flowsisck 100 voor de bepaling van de vracht
– Een Sick Dusthunter SP100 voor de analyse van stof
– Een tweetal sensoren om de druk en temperatuur van rookgassen te bepalen

Alle gegevens worden uiteindelijk verwerkt in een software registratiesysteem, Durag D-EMS2020. Via deze weg is het mogelijk duidelijk alle resultaten te rapporteren aan de overheid.

Deadline

De levering voor het totale project staat gepland voor begin 2021. Wij kunnen niet wachten te beginnen én de oplevering met succes te realiseren.

Ben je benieuwd naar meer informatie? Of wil je eens een kop koffie drinken om een eventuele samenwerking te bespreken? Neem gerust contact met ons op.