Wateranalyse apparatuur maakt het mogelijk om processen te sturen. Hiermee bespaar je energie én zorg je beter voor het milieu. Waarvoor de analyses precies gebruikt worden leggen we uit. Benieuwd naar de apparatuur? We’ve got you covered.    

De analyse van water

Bij de analyse van water gaat het om de bepaling van chemische, fysische en microbiologische parameters die de aard van een watermonster beschrijven. Het verschilt per inzetgebied aan welke kwalitatieve vereisten je dient te voldoen. Wellicht denk je aan een groot laboratorium, maar ons specialisme zit hem juist in het online meten en regelen van wateranalyses. Op afstand, flexibel en áltijd beschikbaar.

Parameters binnen een wateranalyse

Er zijn een aantal parameters die we onder de loep nemen:

Wateranalyse apparatuur voor verschillende processen

Wateranalyse apparatuur wordt ingezet voor diverse processen. We geven je een aantal voorbeelden.

1. Analyse van proceswater

Proceswater kent diverse toepassingen. Denk aan reinigen, koelen of het werkt als ingrediënt. Welk doel het ook dient, er zijn specifieke kwaliteitsnormen nodig. Een slechte kwaliteit leidt tot een kortere levensduur van apparatuur en brengt de nodige risico’s met zich mee. Daarom helpen wij je proceswater te analyseren.

2. Influent behandeling

Wateranalyse apparatuur wordt ook vaak ingezet bij een influent behandeling. Influent is het afvalwater dat langs het verzamelriool of de collector in een rioolwaterzuiveringsinstallatie terechtkomt om gezuiverd te worden. Je kunt je voorstellen dat het van belang is dit proces goed in de gaten te houden en te blijven behandelen.

3. Wateranalyse apparatuur voor industrieel afvalwater

Om de omgeving te beschermen en afvalwatervervuiling te verminderen is het van belang industrieel afvalwater te onderzoeken. Wateranalyse apparatuur is hierbij onmisbaar. Door afvalwater goed in de gaten te houden en te reinigen draag je je steentje bij aan het milieu en zorg je ervoor dat de apparatuur in je organisatie optimaal blijft draaien.

4. Stoomenergie opwekken

Uit water is stoomenergie op te wekken (ketelchemie). Bij dit proces is het continu meten van wateranalyses van groot belang. Je bespaart kosten in energie, voorkomt kostbare corrosie, draagt bij aan een minimale chemische dosering én realiseert zo laag mogelijke onderhoudskosten. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden werken wij met speciale wateranalyse apparatuur. Deze apparatuur helpt het ecosysteem intact te houden én de juiste metingen te leveren.

Meer weten over de analyse van water?

Meten is weten. Wil jij aan de slag met wateranalyse apparatuur? Of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.