Drinkwater speelt een belangrijke rol in ons leven. Logisch dus, dat het moet voldoen aan hoge standaarden. Elke afwijking brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is dan ook van levensbelang om de waterkwaliteit goed te meten. Onze wateranalysers garanderen dit.

Wateranalyse drinkwater in de praktijk

Onze wateranalysers meten parameters die betrekking hebben op risico’s. De 3S analyzer is een uitstekend voorbeeld van een bewezen watermeter in de praktijk. Drinkwater wordt automatisch óf handmatig getest. Nauwkeurig, gemakkelijk te bedienen en ideaal voor waterbehandelingstoepassingen. Zo is schoon drinkwater binnen handbereik.

Parameters voor wateranalyse van drinkwater

De 3S serie is ontworpen om vier belangrijke parameters te meten die de waterkwaliteit beïnvloeden.

  1. Aluminium. Aluminiumniveaus in water worden toegeschreven aan de natuurlijke aanwezigheid in de bodem óf als gevolg van het gebruik van een bepaald vlokmiddel. Tijdens waterzuiveringsprocessen wordt het gebruikt om water helder te krijgen én het bacteriegehalte van water te verminderen.
  2. IJzer. IJzer in drinkwater brengt onze gezondheid niet in gevaar. Toch dient het nauwkeurig gecontroleerd te worden. Het reageert bijvoorbeeld wel op theïne. Het resultaat? Zwarte slib. Daarnaast veroorzaakt het geregeld vlekken en opstoppingen.
  3. Mangaan. Net als ijzer vormt mangaan geen gevaar voor onze gezondheid. Het komt van nature veel voor in waterbronnen. Is de concentratie te hoog? Dit resulteert in zwarte afzettingen en zelfs zwart drinkwater. Erg belangrijk dus, om deze parameter mee te nemen in de wateranalyse van drinkwater.
  4. Fosfaat. Veel waterbedrijven voegen fosfaten toe in hun waterbevoorrading. Waarom? Om te voorkomen dat lood van oude leidingen oplost in het water. Het doel is om het loodgehalte in het water onder het maximale toegestane niveau te houden. Te veel fosfaat kan leiden tot overmatige groei van planten en algen. Niet voor niets een belangrijke parameter.

3S: perfect voor wateranalyse drinkwater

De 3S analysers bestaat uit een reeks betrouwbare analysers. Uitermate geschikt voor de belangrijkste parameters bij waterbehandeling. Er is voor elke toepassing een geschikte analyser beschikbaar. Ontzettend divers, dus. Toch beschikken ze over dezelfde kenmerken. Een tipje van de sluier:

  • Eenvoudige bediening
  • Grafisch kleurendisplay
  • Tweepuntkalibratie en zelfreinigende eigenschappen
  • Bewaking en configuratie op afstand
  • Eenvoudig onderhoud
  • Automatische monsterverdunning

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!