ISO 9001 is een begrip in vrijwel elke sector. Zo ook in die van ons. Maar wat is het precies? Wat houdt een certificering in? En hoe waarborgen wij onze kwaliteit met deze norm? In dit blogbericht geven we antwoord op je vragen. Lees snel verder.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De certificering is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt en zorgt ervoor dat producten en diensten aan de behoeften, wensen en specificaties van klanten voldoen. Maar ook aan die van andere belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wet- en regelgeving.

ISO 9001 certificering

Wanneer een bedrijf een ISO 9001 certificering behaalt, verbindt het een internationaal kwaliteitscertificaat aan haar organisatie. Het certificaat wordt door een onafhankelijke, onpartijdige en deskundige instelling afgegeven. Met ISO 9001 toont een organisatie aan dat er aan de (harde) eisen van opdrachtgevers en/of toezichthouders wordt voldaan. Zo wordt de betrouwbaarheid van het bedrijf verhoogd. Kies jij voor een bedrijf met een certificaat? Dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit.

Het verschil tussen ISO 9000 en 9001

Ten opzichte van ISO 9000 stelt de ISO 9001 certificering meer specifieke eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem. Het is nóg meer gericht op het behalen van meetbare resultaten. Zo wordt er nog actiever gewerkt aan de continue verbetering van prestaties.

ISO 9001 certificering van Multi Instruments

Al meer dan 25 jaar geleden hebben wij succesvol onze ISO 9001 certificering ontvangen. En daar zijn we trots op. Met deze certificering borgen wij een continue verbetering van onze kwaliteit én tonen we aan dat we voldoen aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. De eis van deze norm bestaat uit verschillende basisprincipes, waaronder klantgerichtheid, betrokkenheid, verbetering en relatiebeheer.

Het toepassingsgebied van onze certificering is van toepassing op engineering, montage, levering, installatie, systeemintegratie en service van analytische meetapparatuur & verbranding veiligheidsapparatuur voor chemische fabrieken, petrochemische installaties, energiecentrales, waterbehandeling en afvalverbrandingsinstallaties.

De voordelen van onze ISO 9001 certificering

Omdat wij voldoen aan de strenge eisen van deze certificering, profiteer ook jij als klant van mooie voordelen. Komen ze.

  • Met de processen die wij inrichten om kwaliteitsmanagement te verbeteren, bedienen wij onze klanten op de best mogelijke wijze. Zo voldoen we niet alleen aan je verwachtingen. We overtreffen ze.
  • We zijn continu scherp op risico’s en (verbeter)kansen en spelen in op de veranderingen in de markt.
  • We tonen aan dat we consequent en met een betrouwbaar proces producten leveren. Deze voldoen aan jouw eisen én aan relevante wet- en regelgeving.

Multi Instruments staat voor je klaar

Eén ding is zeker. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Torenhoog. En precies daarom ligt onze kwaliteitsborging vast in de ISO 9001 norm. Dit beslaat alle facetten van onze organisatie. Dus, wil jij verzekerd zijn van de allerhoogste kwaliteit? Dan kies je voor Multi Instruments. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.